nlfrende

Correctie van de wervelkolom

De wervelkolom bestaat uit 24 wervels die middels gewrichten ten opzichte van elkaar kunnen bewegen, en uit 9 vergroeide wervels. De wervelkolom dient niet alleen als steun, maar bevat en beschermt ook alle zenuwbanen door middel waarvan de hersenen met de spieren en organen communiceren. Tussen twee wervels bevindt zich een tussenwervelschijf met uitzondering tussen C1 (atlas) en C2 (axis) hoog in de nek. Vaak komen er wervelfoutstanden voor in dit gebied wat een nadelige invloed kan hebben op het functioneren van het lichaam. Hoofdpijn, pijn in de nek of schouders zijn eenvoudig te begrijpen klachten, maar wervelfoutstanden kunnen ook storingen veroorzaken in de werking van het autonome zenuwstelsel, zoals hartritmestoornissen bij foutstanden van de borstwervels of chronische darmklachten bij foutstanden in de onderrugwervels.

Het op-een-lijn staan van de gehele wervelkolom is net zo belangrijk voor de gezondheid als een gezond dieet en regelmatig bewegen.

Tijdens het eerste consult en lichamelijk onderzoek wordt de wervelkolom op foutstanden nagekeken en zo nodig orthomanueel gecorrigeerd, indien dat gewenst wordt. Dit houdt in, dat met (hand)manipulaties de wervels terug op hun correcte plaats worden gezet. Dit is geen chiropraxie.

Wervelkolom

Nek

Orgaancorrelatie