nlfrende

Behandelingen

Iedere behandeling zal een hogere kans op slagen hebben, als er minder sprake is van belasting door gifstoffen en ziekteverwekkers en door stress. Toxische metalen worden door chelatie / chelatietherapie verwijderd.

Alle biochemische processen zijn gericht op evenwichtsbehoud en herstel. Om hier goed gebruik van te kunnen maken dienen chronische infecties en ontstekingshaarden behandeld te worden. Een vaak lang geleden doorgemaakte (virus)infectie kan sluimerend actief zijn. Dit belast niet alleen de werking van de immuniteit, maar kost ook energie. Men is dan moe, vaak chronisch moe.

Gifstoffen belasten de lever en nieren, en alle andere cellen. Een teveel aan cadmium neemt de plaats van zink in. Hierdoor raakt de werking van meer dan 300 enzymen verstoord met alle consequenties van dien: herstelmechanismen raken geblokkeerd, er treedt hormonale uitputting op, een verstoorde DNA-werking, mitochondriale dysfunctie, etc. Chelatie / chelatietherapie bindt toxische metalen.

wwb_img12

 

 

Gezondheid is technisch gezien in een dynamisch evenwicht verkeren. Bij ziekte is er juist sprake van een disbalans. Dit kan op meerdere vlakken bekeken worden. Zo is er het zuur-base-evenwicht. Bij ziekte is er vaak een overschot aan zuren (protonen) met vaak een tekort aan basen (elektronen). Een disbalans bestaat ook op het gebied van oxidoreductie. Er zijn teveel oxiderende stoffen en te weinig antioxidanten.
Bij iedere chronische aandoening is de balans doorgeslagen naar de kant van verzuring en oxidatie. De basis van iedere therapie hoort dan ook te zijn deze twee principes weer te egaliseren. Chelatie / chelatietherapie is een effectieve methode om de effecten van oxidatie te verminderen.

“De tijd die U nu weigert te investeren om gezond te worden, zult U later nodig hebben om ziek te zijn.”

Apple

“Een appel per dag houdt de dokter op afstand, als je hard kunt gooien en goed kunt mikken.”